KBC News 1

Kristina Ahlmark, Service Manager på KBC

KBC NEWS #1 2019


Open Up 2.0


Många har väntat på det. Och nu äntligen händer det!

2018 har varit helt fantastiskt! Vi har haft 1.000-tals affärsmänniskor på Karlstad Business Center som nätverkat, arbetat, varit med på event, möten, föreläsningar eller helt enkelt varit nyfikna på Värmlands hetaste affärscenter.


En vanlig kommentar

När besökare kommer till KBC får vi ofta positiva kommentarer av typen: "Oj, jag blir nästan sugen på att starta eget för att kunna sitta  här".


”…sugen på att starta eget för att kunna sitta här på KBC…”


Fram tills 1 januari 2019 har det endast varit möljighet för KBC Members att hänga på KBC i Inre Hamn. Men nu. Äntligen! Med Open Up 2.0 blir det möjligt att kunna både arbeta och Boka möten här på KBC - även om man inte är KBC Member.


Ständig utveckling och förbättring

Från början hade vi nog tänkt att det alltid skulle krävas att man var KBC Member. Och, som KBC Member, betalade en månadsavgift varje månad. Men vi är inte sämre än att vi gärna öppnar upp även för alla er som det inte passar att binda upp sig varje månad.


”…vi gärna öppnar upp även för alla er det inte passar att binda sig…”


Er som kanske har en annan ordinarie arbetsplats - men ändå vill vara en del av Karlstad Business Center från och till.


Mötesrum och eventytor

På KBC har vi ju mycket bra ytor både för möten och för event. Mötesrummen har vi bestämt skall vara prisvärda. Så även eventytorna. Plus att de är rätt unika i sig här i Värmland då flexibiliteten gör att det fortfarande blir en tight och bra känsla om man t.ex. är 10 personer. Samtidigt som ytorna gör sig bra även för sällskap på 65 sittande åhörare.


”…bra känsla om man är 10 personer. Samtidigt bra även för 65 sittande…”


På KBC har vi även haft flera mingelevent (boksläpp och happenings) med 100-150 personer. Lokalerna kommer verkligen till sin rätt även vid sådana tillfällen. Är ni intresserade av att nyttja hela KBC-lokalen är det bara ni hör av er till oss så tar vi dialog.


För er som vill arbeta på KBC

Inom Open Up 2.0 har vi nu även infört möjligheten att köpa Dagkort för att kunna sitta och arbeta på KBC. Ett Dagkort ger möjlighet t.ex. för:


er som vill ha omväxling och inte bara sitta och arbeta på ert egna kontor varje dag

er som bor i Karlstad men arbetar på annan ort och inte vill pendla varje dag

er som bara ibland behöver ett kontor och då gärna även träffar andra affärsmänniskor


Vi vill härmed hälsa ALLA affärsmänniskor som har med Värmlands näringsliv att göra, både Members och ännu icke Members, varmt välkomna att vistas på Karlstad Business Center. Där människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.


Varma hälsningar

Kristina

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

"...jag blir nästan sugen på att säga upp mig bara för att få vara här på KBC..."

Kom igen Värmland!


Det är nytt år 2019 - vilket innebär nya möjligheter. 365 dagar eller 8.760 timmar, nåja 5.840 timmar om vi räknar bort 8 timmar sömn per dygn, vilket faktiskt är lika som 525.600 minuter.


En halv miljon. Hur mycket är det egentligen? Om man räknar pengar och omsättning i ett företag tycker nog de flesta att det är...väldigt lite. Ändå har vi faktiskt inte fler minuter på oss under ett helt år. Och räknar vi vaken tid krymper antalet till 350.400 minuter.


Vad vi än gör kan vi inte producera fler minuter för egen del. Men genom att arbeta på rätt sätt i ett företagen kan vi producera klart mycket mer omsättning. Och. Här kommer det fina: Även om vi inte kan få fler minuter under ett år, kan vi definitivt påverka vad vi får ut av våra ca. 350.000 minuter i vaket tillstånd!


Genom att motionera, prioritera, välja bort, kanske tänka lite på vad du stoppar i dig, sova de 8 timmarna och lägga lite tid på att planera och hela tiden försöka göra saker ännu lite smartare kan du i hög grad påverka hur mycket du får ut av 2019.


Om vi alla i näringsliviet här i Värmland tänker till lite extra kring detta, kan vi lätt skapa en kapacitetsökning på mer än 10%.


Något som skulle öka förutsättningarna för sysselsättningstalen, reducera sjukskrivningar och hjälpa Region Värmland med sina vårdkostnader och, inte minst, göra dig själv både gladare, piggare och friskare. Så. Kom igen nu Värmland. Sätt igång. Det är redan 2019!!

Lätt att få parkering

Med tanke på hur svårt det under lång tid varit att få parkering i Inre Hamn, vill vi påminna om hur enkelt det är nu för tiden. Sedan parkeringshuset Bryggudden Parkering öppnade.


Bryggudden Parkering har öppet dygnet runt och är öppet för alla. Man använder dessutom Autopay - en automatisk lösning som gör parkeringen enkel och smidig.


Genom monterade kameror vid in- och utfart läses bilens registreringsnummer av. Systemet håller sedan automatiskt reda på hur länge du stått parkerad. Det gör att du slipper tänka på p-skiva, biljetter, passa tider eller riskera böter.


När man hämtar bilen avslutar man parkeringen genom att antingen betala i betalautomat eller så blir man/bilens registrerade ägare fakturerad och betalar i efterhand.


Det går även att abonnera på parkeringsplatser. Här finns då även möjlighet till p-plats med laddstation.

TYCK TILL: Karlstad Airport

Anser du det viktigt för näringslivet i Värmland att KSDarprt finns?


Klicka: JA


Klicka: NEJ


Vi frågade våra läsare

Utfallet var mycket jämt när det gäller vad man tror om konjunkturen i Sverige under 2019. Med en liten, liten

övervikt för JA-sidan, tror ni läsare att högkonjunkturen kommer att hålla i sig under året.

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

Så funkar det - 6 steg till framgångsrik kontorsmiljö

Att skapa ett innovativt och effektivt kontor är inte bara ett inredningsprojekt utan ett förändringsprojekt. Ofta behöver man hjälp genom projektet och någon som stöttar i alla utmaningar.


När t.ex. Kinnarps driver den här typen av tjänst, utformar man en kreativ arbetsmiljö som tar tillvara på de möjligheter som finns och där både organisationen och individen kan utvecklas och må bra. För att uppnå detta är det viktigt att människan, tekniken och miljön samverkar genom hela processen.

1. Vision och inspiration. Varför vill ni ha ett nytt kontor? Har ni en gemensam vision eller olika önskemål om vad ni vill uppnå? Det första steget i processen handlar om [...] Läs mer >>

KARLSTAD BUSINESS CENTER - Där människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.


  • Affärsnätverk: > 90-talet KBC Members - och långt fler besökare - rör sig i affärsnätverket
  • Representativt: > 100 arbetsplatser och 10 bokningsbara rum, kök, lounge, walk'n'work, JetSeat, eventytor etc. i representativa lokaler
  • Centralt: < 500 m till Stora Torget. 10 m från vattnet. 300 m från tåg/taxi. 50 m till restauranger, gym 50 m (alla KBC Members tränar utan extra kostnad), kvarterskrogen GoodGuysTap.
  • Business: Fokus på marknad/sälj, ekonomi, personal, ledning & LEAN Admin. Och på faktiska affärer.
  • Variation: Konferenser, teknik, high speed internet, lounge, servicefunktioner, poolbil, träning etc.
  • Mötesplats: workshops, utbildningar, inspiration & nätverkande. KBC Pro för tillgång till stabsfunktioner. Affärsnätverken N1.
  • Tillväxtkorridoren: Som KBC Member har du f n arbetsplatser i Karlstad, Örebro och Stockholm
  • KBC är ett oberoende entreprenörskap. För affärsmänniskor. Av affärsmänniskor.

Kontakta oss gärna för annonsering i KBC News


Vi är jätteglada att fler än 24.100 beslutsfattare

(varav ca. 14.800 inom Värmland) nu abonnerar på KBC News.

Gilla oss på Facebook - Följ oss på LinkedIn - Se oss på Instagram

Karlstad Business Center AB

Magasin 2 (Inre Hamn)

Tynäsgatan 10

652 16 Karlstad

 

+46 (0)70 35 95 400

Postadress:

Box 2050

650 02 Karlstad

Fakturaadress:

Kund-id FRX4523

FE 301

105 69 Stockholm