KBC News 4

Kristina Ahlmark, Service Manager på KBC

KBC NEWS #4 2019


När når vi max?


All-time-high!

Det är nu fler än någonsin som är KBC Members och drar nytta av Karlstad Business Center! Det är förstås väldigt stimulerande med fler och fler spännande och positiva affärsmänniskor. Som nätverkar, arbetar, fokuserar, stimulerar, lär känna, gör affärer, skapar relationer, har möten, kör event osv.


I takt med att antalet KBC Members ökar har samtidigt antal företag som inte är KBC Members ökat. Detta sedan vi i januari möjliggjorde att alla, oavsett om man är KBC Member eller inte, kan boka och nyttja mötesrum och eventytor på KBC.


”…med över 20.000 beslutsfattare som mottagare…”


Tilläggstjänster

En del av de som bokar in sig på Karlstad Business Center vill också ha hjälp med att få en frukostbuffé uppdukad till sitt event. Eller en fikabuffé till sitt möte.


Andra vill passa på att marknadsföra sina event för att nå ut till fler potentiella besökare. Och nu finns även möljigheter till det. Med över 20.000 beslutsfattare som mottagare av KBC News samt KBC Event, är det förstås attraktivt att vara med och synas där.


Komplettering av skrivbord

Eftersom vi får in ytterligare KBC Members i april har vi bl.a. beställt fler arbetslatser. Vi har ju sedan tidigare Kinnarps samt EFG som riktigt bra leverantörer, och fortsätter vårt goda samarbete med dem. Leverans kommer att ske strax innan månadsskiftet.


”…alla, oavsett om man är KBC Member eller ej, är varmt välkomna på Stand Up Business här på KBC…”


Stand Up Business

Ytterligare ett spännande inslag på Karlstad Business Center som vi kör igång med från 1 april är Stand Up Business. Varje måndag ger vi plats för ett medlemsföretag att presentera sin verksamhet och/eller ett specialistämne här på KBC i läktardelen. Klockan 13.00 - 13.30.


Det fina är också att ALLA, oavsett om man är KBC Member eller inte, är varmt välkomna på en kopp kaffe och att ta del av Stand Up Business.


Först ut på premiären av Stand Up Business är det flerfaldiga DI Gasellföretaget Aktiv IT Partner med vd Tomas Björn. Han kommer att berätta viktiga saker du behöver känna till kring IT-säkerhet i allmänhet samt vad du bör tänka på för att inte riskera din viktiga information.


Det är drop-in på Stand Up Business. Varmt välkommen 1 april 13.00 till KBC!


Varma hälsningar

Kristina

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

"...att jag träffar så många människor på KBC som ger mig ytterligare affärsmöjligheter..."

Patrik Hjelte, owner McDonalds, är INSIDER #15 på Karlstad Business Center 16 april

Pang! Så blev det fullt.


Även om samtliga 14 INSIDER som vi kört blivit fullbokade, har det aldrig gått så snabbt som nu.


Samtidigt som vi satt och marknadsförde INSIDER #15 med Patrik Hjelte, owner McDonalds, råkade vi kika i anmälningskorgen. Och det hade bara 'smällt till' så var det fullbokat. Dessutom med över 1 månad kvar till eventet.


- Vi både hör och märker av att INSIDER blivit både känt och positivt omtalat, berättar Stefan på KBC. Och sedan i somras ungefär, har det allt snabbare blivit fullbokade event vilket vi tycker är jättekul.


INSIDER är ju en kombination av föreläsningar och intervjuer där du möter företagsledare för värmländska organisationer. Och där fokus är på själva ledarskapet.


- Redan från början ville vi skapa något som inte var inriktat på företagspresentation, fortsätter Stefan. Sådant kan man ändå oftast läsa sig till på webben. Att istället få veta mer om människorna och deras ledarskap tror vi är mycket mer intressant, konstaterar Stefan och avslutar med att avslöja att man på KBC håller på att diskutera en vidareutveckling av konceptet INSIDER.

Mötesrum för alla

Sedan någon månad tillbaka kan alla, oavsett om man är KBC Member eller inte, nyttja KBC och boka mötesrum.


Fler och fler externa företag nyttjar denna möjlighet eftersom Karlstad Business Center har ett centralt och bra läge nära till många andra företag. Det är också god variation på mötesrummen och allt är nytt och fräscht.


Sedan Brygguddens parkeringshus öppnade är det allt också enkelt att få parkering.


Samtliga mötesrum är utrustade med projektor och/eller storbildsskärm och alla mötesdeltagare har fri tillgång till internet, kaffe och mineralvatten.


Bokning görs här>>

TYCK TILL: Karlstad Resecenter

Behöver vi få till mer av affärsnätverkande i Värmland?


Klicka: JA (klicka direkt i själva nyhetsbrevet för att kunna rösta)


Klicka: NEJ (klicka direkt i själva nyhetsbrevet för att kunna rösta)


Vi frågade våra läsare

57% av de som svarade anser det positivt för KD:s utveckling med resecenter. 43% svarar nej på frågan.

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

Allt mer av Sveriges yta blir till co-working

Konceptet co-working innebär delade arbetsytor dit (oftast) frilansare, mindre företag och digitala nomader kan söka sig för att “husa” sitt kontor för en tid. Ytorna som sådana är i många fall aktivitetsbaserade och erbjuder en rad olika alternativ som soffor, ståbord, telefonbås, skrivbord osv.


Som platstagare tillika medlem får man tillgång till en arbetsplats (antingen rörlig eller fixerad) och grundtjänster som wifi, städning, kaffe och receptionsmottagning. På många platser finns det även mertjänster som tillgång till skrivare, nätverksevent, mötesrum, 3D-printers etc. Så, istället för att “tillhöra” och gå till samma kontor kan personen välja vilken arbetsmiljö som passar bäst för tillfället och byta efter behov. Detsamma gäller vilka kollegor (även andras) den väljer att ha runt sig.


Medlemskapet är i många fall också utformat för att dessa individer eller mindre grupper ska kunna växa organiskt inom co-working-ytan. På t.ex. GOTO 10 i Stockholm erbjuds kostnadsfria allmänna ytor som du kan få tillgång till för att komma igång och nätverka med likasinnade. När du sedan har kommit igång och/eller kanske fått igång din business och kanske vill ha lite mer “kontorskänsla” kan du på sätt och vis “uppgradera” dig inom lokalen till ett betalt medlemskap och tillgång till större kontorsytor med både fasta och aktivitetsbaserade platser.

Varför har det blivit en trend? För att bättre förstå varför co-working har blivit en stigande trend tog vi hjälp av Martin Ericson, delaktig i vårt community och personen bakom Box Space i Malmö. Han förklarar det som följande:


– Jag tror att co-working-trenden i Sverige i huvudsak kommer ur tre rörelser.


– För det första är den starkt förknippad med startup-världen som ju har varit ett viktigt inslag i det svenska näringslivet de senaste åren. Det är ett flexibelt sätt för nystartade företag att hitta kontor som de kan växa i och är samtidigt en plats att synas på.


– För det andra så tror jag också att antalet co-working-ställen har ökat för att fler människor väljer att starta eget, jobba som frilansare eller distansanställda. Tack vare teknikutvecklingen så kan fler jobba platsoberoende och tex sitta hemma eller på ett co-working-ställe.


Det skapar också ett naturligt sammanhang och community-känsla vilken så klart är skön att luta sig på om man är ny på en plats och kanske känner sig lite ensam.


– Den tredje rörelsen som jag tror bidragit till utvecklingen är att fler etablerade företag lämnar sina mer traditionella kontor och söker sig till co-working-ställen. Det kan till exempel vara för att erbjuda sina anställda en mer inspirerande arbetsmiljö eller för att fräscha upp sitt varumärke genom att placera sig i en ny kontext.


Ser vi till Fastighetsvärldens sammanställning så har de 19 största aktörerna inom coworking/kontorshotell femfaldigat sin yta de senaste 7 åren. Idag utgör denna yta totalt 181 000 kvadratmeter! Någonstans är vi på väg men vart?


Om du får sia lite om utvecklingen av co-working i Sverige. Vad tror du händer de kommande åren?


– Även om den växer så är co-working hittills en relativt smal företeelse som involverar en liten grupp människor. Det är mest startups, egenföretagare, distansanställda och en särskild typ av företag som väljer co-working. Jag tror, och mycket pekar på, att detta bara är början på något mycket större. Till en början kommer fler mindre och medelstora företag att flytta till co-working-ställen och efter det tror jag att även de stora arbetsgivarna kommer följa med.


– Jag tror också det kommer att dyka upp fler co-working-ställen på mindre orter och utanför de stora städerna. Hittills ligger de ofta placerade på attraktiva adresser i centrum men jag tror att fler människor kommer att vilja jobba nära där de bor istället för att behöva pendla.


Vad är en service/tjänst som du tror kommer att bli alltmer efterfrågad (som vanligen inte ingår i ett co-working-medlemskap idag)?


– Många co-working-ställen vill lyfta fram tillgång till pingis-bord, gratis öl och bollhav för att särskilja sig från mängden men det jag tror kommer ha störst betydelse i framtiden är praktiska tjänster som förenklar människors vardag. Det kan tex vara barnpassning / tillgång till förskola.


Övrigt… har du någon snaskig statistik eller insikt av att vara i branschen som du skulle vilja dela med mig och med våra läsare?


– Jag har inga statistiskt säkerställda data på det men min erfarenhet säger att vad som har störst betydelse för människor när de väljer arbetsplats är människorna som redan finns där. Man kan göra jättemycket marknadsföring, ha jättehäftig inredning och den modernaste tekniken men det viktigaste är community. Det låter kanske klyschigt men människor attraherar människor, helt enkelt.


[Källa: Christoffer Persson, Svenska Nomader]

KARLSTAD BUSINESS CENTER - Där människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.


  • Affärsnätverk: 100-talet KBC Members - och långt fler besökare - rör sig i affärsnätverket
  • Representativt: > 100 arbetsplatser och 10 bokningsbara rum, kök, lounge, walk'n'work, JetSeat, eventytor etc. i representativa lokaler
  • Centralt: < 500 m till Stora Torget. 10 m från vattnet. 300 m från tåg/taxi. 50 m till restauranger, gym 50 m (alla KBC Members tränar utan extra kostnad), kvarterskrogen GoodGuysTap, White Guide restaurangen Naviero.
  • Business: Fokus på marknad/sälj, ekonomi, personal, ledning & LEAN Admin. Och på faktiska affärer.
  • Variation: Konferenser, teknik, high speed internet, lounge, servicefunktioner, poolbil, träning etc.
  • Mötesplats: workshops, utbildningar, inspiration & nätverkande. Affärsnätverken N1.
  • Tillväxtkorridoren: Som KBC Member har du f n arbetsplatser i Karlstad, Örebro och Stockholm.
  • KBC är ett oberoende entreprenörskap. För affärsmänniskor. Av affärsmänniskor.

Kontakta oss gärna för annonsering i KBC News


Vi är jätteglada att fler än 24.100 beslutsfattare

(varav ca. 14.800 inom Värmland) nu abonnerar på KBC News.

Gilla oss på Facebook - Följ oss på LinkedIn - Se oss på Instagram

Karlstad Business Center AB

Magasin 2 (Inre Hamn)

Tynäsgatan 10

652 16 Karlstad

 

+46 (0)70 35 95 400

Postadress:

Box 2050

650 02 Karlstad

Fakturaadress:

Kund-id FRX4523

FE 301

105 69 Stockholm