KBC News 3

Kristina Ahlmark, Service Manager på KBC

KBC NEWS #3 2019


Öka din kapacitet


Ytterligare en nyhet på KBC

Ytterligare ett par härliga veckor har förflutit här på KBC. Och vi har fått till en nyhet för alla KBC Members. Det har varit mycket möten, besökare har visats runt och 1.000-tals timmars arbete har uträttats av våra KBC Members. Vår nyhet bidrar nu med ytterligare möjlighet till hälsa och friskvård.


Alla är ju måna om att få ut så mycket som möjligt av sin arbetstid. Man försöker arbeta smart, undvika göra saker som inte är värdeskapande, nyttja hjälpmedel för att inte överarbeta etc.


”…avgörande för att ta tillvara sin kapacitet. Att orka prestera…”


Vikten av hälsa & friskvård

För att arbetet skall bli fysiskt och psykiskt hållbart är det samtidigt viktigt att undvika statiskt arbete. Planera in tid för träning och ha en trevlig arbetsplats att vistas på.


Men det här med hälsa och friskvård är inte bara en viktig sak för att slippa få skador, det är också avgörande för att ta tillvara på sin kapacitet. Att orka prestera helt enkelt.


Nyhet för alla KBC Members

I vårt ständigt pågående arbete med att Karlstad Business Center skall vara en arbetsplats som underlättar och stimulerar hälsa och friskvård, har vi nu kompletterat med ytterligare ett inslag i form av ett rum med en kvalificerad massagestol.


”…mängd olika program och kan användas för helkroppsmassage…”


Stolen har en mängd olika program och kan användas för helkroppsmassage. Vill man öka avslappningen ytterligare kan man använda den inbyggda värmefunktionen. Det går även att, via Bluetooth, koppla in egen musik – och få massagen i takt till musiken. Massagen är till för alla våra KBC Members, utan extra kostnad och rummet bokas digitalt på samma sätt som olika mötesrum.


Hälsofrämjande inslag

Vi kan därmed lägga ytterligare ett inslag till listan över hälsofrämjande saker alla våra KBC Members har tillgång till:


 • Variationsrik miljö med många olika sittmöjligheter
 • Höj- och sänkbara skrivbord
 • Dataskärmar på alla skrivbord
 • Bra inställbara skrivbordsstolar
 • Balansplattor att stå och arbeta på
 • Walk’n’work där man kan gå och arbeta
 • Inspirerande och kreativ miljö
 • Fri träning på STC (10 meter fr KBC)
 • Separat rum med massagestol
 • Mineralvatten som alternativ till kaffe


Det känns verkligen jättekul, och uppskattat, att Karlstad Business Center satsar så mycket på friskvård och att alla skall må så bra som möjligt. Säkert är det också bidragande till den fantastiskt goda stämning som råder mellan alla medlemmar.


Varma hälsningar

Kristina

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

"...att jag träffar så många människor på KBC som ger mig ytterligare affärsmöjligheter..."

Lars Appelqvist, ceo Löfbergs, var INSIDER #1

Fullsatt för 14:e gången i rad


INSIDER #14 är Märet Engström Näringslivschef Karlstad Kommun. Och för 14:e gången i rad är det fullsatt.


På Karlstad Business Center kan visserligen 65 personer delta sittandes på event men i och med att INSIDER alltid är ett frukostevent blir max antal deltagare 45 personer.


-Det är helt otroligt kul att vi alltid har haft fullt på INSIDER, konstaterar initiativtagare Stefan Ahlmark. Vad är nyckeln då till att det är så stort intresse för Karlstad Business Centers INSIDER?


-Ledarskap är förstås alltid ett aktuellt ämne samtidigt som vi har förmånen att hela tiden få hit mycket intressanta ledare, säger Stefan Ahlmark. Att vi redan från början styrde upp det som en kombination av föredrag och intervju är ytterligare en faktor som varit positiv, fortsätter Stefan Ahlmark.


-Sedan är det många som gillar formatet. 40-45 personer är en rätt lagom grupp att även hinna nätverka med på ett frukostevent, konstaterar Stefan Ahlmark avslutningsvis.

Mötesrum för alla

Sedan någon månad tillbaka kan alla, oavsett om man är KBC Member eller inte, nyttja KBC och boka mötesrum.


Fler och fler externa företag nyttjar denna möjlighet eftersom Karlstad Business Center har ett centralt och bra läge nära till många andra företag. Det är också god variation på mötesrummen och allt är nytt och fräscht.


Sedan Brygguddens parkeringshus öppnade är det allt också enkelt att få parkering.


Samtliga mötesrum är utrustade med projektor och/eller storbildsskärm och alla mötesdeltagare har fri tillgång till internet, kaffe och mineralvatten.


Bokning görs här>>

TYCK TILL: Karlstad Resecenter

Anser du att det resecenter som nu planeras är positivt för Karlstads fortsatta utveckling?


Klicka: JA


Klicka: NEJ


Vi frågade våra läsare

Många svarade på vår fråga om kommunsammanslagningar. Och svaren var näst intill entydiga. Kommuner i Värmland bör slås ihop.

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

Allt mer av Sveriges yta blir till co-working

Konceptet co-working innebär delade arbetsytor dit (oftast) frilansare, mindre företag och digitala nomader kan söka sig för att “husa” sitt kontor för en tid. Ytorna som sådana är i många fall aktivitetsbaserade och erbjuder en rad olika alternativ som soffor, ståbord, telefonbås, skrivbord osv.


Som platstagare tillika medlem får man tillgång till en arbetsplats (antingen rörlig eller fixerad) och grundtjänster som wifi, städning, kaffe och receptionsmottagning. På många platser finns det även mertjänster som tillgång till skrivare, nätverksevent, mötesrum, 3D-printers etc. Så, istället för att “tillhöra” och gå till samma kontor kan personen välja vilken arbetsmiljö som passar bäst för tillfället och byta efter behov. Detsamma gäller vilka kollegor (även andras) den väljer att ha runt sig.


Medlemskapet är i många fall också utformat för att dessa individer eller mindre grupper ska kunna växa organiskt inom co-working-ytan. På t.ex. GOTO 10 i Stockholm erbjuds kostnadsfria allmänna ytor som du kan få tillgång till för att komma igång och nätverka med likasinnade. När du sedan har kommit igång och/eller kanske fått igång din business och kanske vill ha lite mer “kontorskänsla” kan du på sätt och vis “uppgradera” dig inom lokalen till ett betalt medlemskap och tillgång till större kontorsytor med både fasta och aktivitetsbaserade platser.

Varför har det blivit en trend? För att bättre förstå varför co-working har blivit en stigande trend tog vi hjälp av Martin Ericson, delaktig i vårt community och personen bakom Box Space i Malmö. Han förklarar det som följande:


– Jag tror att co-working-trenden i Sverige i huvudsak kommer ur tre rörelser.


– För det första är den starkt förknippad med startup-världen som ju har varit ett viktigt inslag i det svenska näringslivet de senaste åren. Det är ett flexibelt sätt för nystartade företag att hitta kontor som de kan växa i och är samtidigt en plats att synas på.


– För det andra så tror jag också att antalet co-working-ställen har ökat för att fler människor väljer att starta eget, jobba som frilansare eller distansanställda. Tack vare teknikutvecklingen så kan fler jobba platsoberoende och tex sitta hemma eller på ett co-working-ställe.


Det skapar också ett naturligt sammanhang och community-känsla vilken så klart är skön att luta sig på om man är ny på en plats och kanske känner sig lite ensam.


– Den tredje rörelsen som jag tror bidragit till utvecklingen är att fler etablerade företag lämnar sina mer traditionella kontor och söker sig till co-working-ställen. Det kan till exempel vara för att erbjuda sina anställda en mer inspirerande arbetsmiljö eller för att fräscha upp sitt varumärke genom att placera sig i en ny kontext.


Ser vi till Fastighetsvärldens sammanställning så har de 19 största aktörerna inom coworking/kontorshotell femfaldigat sin yta de senaste 7 åren. Idag utgör denna yta totalt 181 000 kvadratmeter! Någonstans är vi på väg men vart?


Om du får sia lite om utvecklingen av co-working i Sverige. Vad tror du händer de kommande åren?


– Även om den växer så är co-working hittills en relativt smal företeelse som involverar en liten grupp människor. Det är mest startups, egenföretagare, distansanställda och en särskild typ av företag som väljer co-working. Jag tror, och mycket pekar på, att detta bara är början på något mycket större. Till en början kommer fler mindre och medelstora företag att flytta till co-working-ställen och efter det tror jag att även de stora arbetsgivarna kommer följa med.


– Jag tror också det kommer att dyka upp fler co-working-ställen på mindre orter och utanför de stora städerna. Hittills ligger de ofta placerade på attraktiva adresser i centrum men jag tror att fler människor kommer att vilja jobba nära där de bor istället för att behöva pendla.


Vad är en service/tjänst som du tror kommer att bli alltmer efterfrågad (som vanligen inte ingår i ett co-working-medlemskap idag)?


– Många co-working-ställen vill lyfta fram tillgång till pingis-bord, gratis öl och bollhav för att särskilja sig från mängden men det jag tror kommer ha störst betydelse i framtiden är praktiska tjänster som förenklar människors vardag. Det kan tex vara barnpassning / tillgång till förskola.


Övrigt… har du någon snaskig statistik eller insikt av att vara i branschen som du skulle vilja dela med mig och med våra läsare?


– Jag har inga statistiskt säkerställda data på det men min erfarenhet säger att vad som har störst betydelse för människor när de väljer arbetsplats är människorna som redan finns där. Man kan göra jättemycket marknadsföring, ha jättehäftig inredning och den modernaste tekniken men det viktigaste är community. Det låter kanske klyschigt men människor attraherar människor, helt enkelt.


[Källa: Christoffer Persson, Svenska Nomader]

KARLSTAD BUSINESS CENTER - Där människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.


 • Affärsnätverk: 100-talet KBC Members - och långt fler besökare - rör sig i affärsnätverket
 • Representativt: > 100 arbetsplatser och 10 bokningsbara rum, kök, lounge, walk'n'work, JetSeat, eventytor etc. i representativa lokaler
 • Centralt: < 500 m till Stora Torget. 10 m från vattnet. 300 m från tåg/taxi. 50 m till restauranger, gym 50 m (alla KBC Members tränar utan extra kostnad), kvarterskrogen GoodGuysTap, White Guide restaurangen Naviero.
 • Business: Fokus på marknad/sälj, ekonomi, personal, ledning & LEAN Admin. Och på faktiska affärer.
 • Variation: Konferenser, teknik, high speed internet, lounge, servicefunktioner, poolbil, träning etc.
 • Mötesplats: workshops, utbildningar, inspiration & nätverkande. Affärsnätverken N1.
 • Tillväxtkorridoren: Som KBC Member har du f n arbetsplatser i Karlstad, Örebro och Stockholm.
 • KBC är ett oberoende entreprenörskap. För affärsmänniskor. Av affärsmänniskor.

Kontakta oss gärna för annonsering i KBC News


Vi är jätteglada att fler än 24.100 beslutsfattare

(varav ca. 14.800 inom Värmland) nu abonnerar på KBC News.

Gilla oss på Facebook - Följ oss på LinkedIn - Se oss på Instagram

Karlstad Business Center AB

Magasin 2 (Inre Hamn)

Tynäsgatan 10

652 16 Karlstad

 

+46 (0)70 35 95 400

Postadress:

Box 2050

650 02 Karlstad

Fakturaadress:

Kund-id FRX4523

FE 301

105 69 Stockholm