News 9

Ett av alla mess som kommit in efter genomförandet av Karlstad Business Week

Kristina Ahlmark, Karlstad Business Center

KBC NEWS #9 (Juni 2020)


Vi skapar en plattform för digitalisering av Värmländsk kompetens


Det är med stor glädje vi på Karlstad Business Center konstaterar att vi fått i uppdrag att digitalisera Värmländsk kompetens! Inriktningen kommer att vara B2B och projektet för att bygga upp detta startar direkt efter semestrarna. Syftet är att hjälpa företag i Värmland att paketera och nå ut med sin kompetens i Sverige. I syfte att kunna tjäna pengar på den erfarenhet och kunskap som man byggt upp i verksamheterna.


”…syftet är att hjälpa företag i Värmland att paketera, nå ut och tjäna pengar på sin kompetens…”


En av anledningarna till den här satsningen är förstås corona och den effekt vi redan nu ser på områden som kompetensutveckling och lärande. Kombinationen av att det sannolikt kommer att ta tid innan näringslivet åter reser och rör sig som tidigare och det faktum att digitaliseringen och möjligheterna med distansmöten nu upptäcks av ännu fler, gör att vi vågar oss på den här satsningen.


Vad innebär satsningen då?

Rent konkret kommer Karlstad Business Center att utveckla en digital plattform för i första hand videoutbildningar där innehållet, som sagt, fokuseras på B2B. Eftersom det finns många företag med bra kompetens som ännu inte testat videoformatet, innebär satsningen även att vi kommer att paketera filmning, ljudupptagning och klippning samt instruktioner och tips på hur man kan tänka och gå tillväga för att arbeta fram material till en utbildning.


”…utvärdera om vi kan hitta en lösning för att underlätta produktion av poddar…”


Sedan kommer projektet även att vara med och subventionera ett antal utbildningsfilmer så att utbildningsplattformen snabbt får upp ett innehåll.


En självklar källa för kompetensutveckling

Målet med satsningen är förstås att plattformen skall bli känd för prisvärda och kvalitetsinriktade utbildningar så att andra företag kan tjäna pengar på den kompetens man byggt upp här i Värmland. Visionen är därför att göra utbildningsplattformen så känd och så attraktiv att det blir en självklarhet för företag att även gå via vår plattform när man söker kompetensutveckling.


”…egentligen alla företag här i Värmland som kommer att kunna dra nytta av KBC Masterminds…”


Vi har fått lite frågor kring vilka som kommer att kunna vara med och marknadsföra utbildningar via plattformen. Det är förstås inte bara KBC Members utan egentligen alla företag här i Värmland som kommer att kunna dra nytta av KBC Masterminds (som är arbetsnamnet på plattformen).


Är ni och ert företag intresserade av KBC Masterminds för att skapa och tjäna pengar på er kompetens? Kontakta oss gärna på info@karlstadbusinesscenter.se


Varma hälsningar

Vi på Karlstad Business Center

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

"...Karlstad Business Center är sannolikt den mest prisvärda kontorslösningen i hela Sverige..."

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

KARLSTAD BUSINESS CENTER - Där människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.


  • Affärsnätverk: 100-talet KBC Members - och långt fler besökare - rör sig i affärsnätverket. Ett 60-tal olika företag är KBC Members.
  • Representativt: > 100 arbetsplatser och 10 bokningsbara rum, kök, lounge, walk'n'work, JetSeat, eventytor etc. i representativa och påkostade lokaler. Rummen Green och Fly har extra utrustning för videokonferenser.
  • Centralt: < 500 m till Stora Torget. 10 m från vattnet. 300 m från tåg/taxi. 50 m till restauranger, gym 50 m (alla KBC Members tränar utan extra kostnad), kvarterskrogen GoodGuysTap, White Guide restaurangen Naviero.
  • Business: Fokus på marknad/sälj, ekonomi, personal, ledning & LEAN Admin. Och på faktiska affärer.
  • Variation: Konferenser, teknik, videoutrustning i mötesrum, high speed internet, lounge, servicefunktioner, poolbil, träning etc.
  • Mötesplats: workshops, utbildningar, inspiration & nätverkande. Affärsnätverken N1.
  • Tillväxtkorridoren: Som KBC Member har du f n arbetsplatser i Karlstad, Örebro och Stockholm.
  • KBC är ett oberoende entreprenörskap. För affärsmänniskor. Av affärsmänniskor.

Kontakta oss gärna för annonsering i KBC News


Vi är jätteglada att fler än 23.600 beslutsfattare

(varav ca. 14.600 inom Värmland) nu abonnerar på KBC News.

Gilla oss på Facebook - Följ oss på LinkedIn - Se oss på Instagram

Karlstad Business Center AB

Magasin 2 (Inre Hamn)

Tynäsgatan 10

652 16 Karlstad

 

+46 (0)70 35 95 400

Postadress:

Box 2050

650 02 Karlstad

Fakturaadress:

Kund-id FRX4523

FE 301

105 69 Stockholm