Börsvik

Sara Börsvik var här. Var du?

Sara Börsviks bästa julklappstips


Som ett härligt avslutningsnummer under Karlstad Business Week 2019 hade vi Sara Börsvik på besök. Kvinnan som nu går in och axlar rollen som CEO för Bonnierförlagen.


Digitaliseringen påverkar branschen

Sara Börsvik berättade om hur digitaliseringen påverkar bokbranschen inte bara igår och idag utan även hur hon ser på framtiden. Parallellt med ökad konkurrens från digitala medier visavi traditionella böcker, ökar samtidigt tillgängligheten och inkluderat i värdet av att vi har böcker är idag också lyssnandet. Sara konstaterade att konsumtion via ljudbokslyssnande ökar kraftigt vilket samtidigt skapar helt nya möjligheter att följa lyssnaren.


Idag händer det allt mer frekvent att böcker s a s uppdateras tack vare den digitala tekniken. Förlagen kan helt enkelt följa på vilket sätt vi läsare konsumerar böcker när vi gör det digitalt eller via ljudmedier. Man ser hur länge vi konsumerar, vid vilka tider, hur ofta vi återkommer till 'boken' och man ser också var vi slutar läsa, om vi hoppar över kapitel osv.


Kapitel skrivs om eller byts ut

Detta leder till att böcker uppdateras utan att för den delen hela boken skrivs om. Förlaget nöjer sig med att byta ut eller skriva om t.ex. ett kapitel i boken. Där man sett att många slutar läsa. Förändringen görs för att helt enkelt öka bokens attraktivitet. Öka mängden läsare som fortsätter läsa boken. 


Saras bästa julklappstips

Som avslutning delade Sara också med sig av sitt årets bästa julklappstips. Det handlade förstås om en bok och boken Sara absolut tycker att du skall läsa är 'Klubben' av Matilda Gustavsson. Utgiven på Albert Bonniers Förlag. En bok som också har fått lysande recensioner.


Boken handlar om den välkände kulturprofilen vars prestigefulla klubb drog till sig medlemmar ur Svenska Akademien. 2017 publicerades ett reportage om kulturprofilen av Matilda Gustavsson. I Dagens Nyheter. Arton kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier. Det inledde en händelsekedja som skulle få en av världens mest anrika kulturinstitutioner att krackelera inför öppen ridå.


I 'Klubben' fördjupar Matilda Gustavsson sin undersökning av makten i kulturvärlden och hur långt man kan gå i konstens namn. Hon skriver om tiden kring publiceringen, efterspelet där kulturprofilen döms för våldtäkt och om motsättningarna inom Akademien.

Så här presenterade vi Sara Börsvik


Inte mindre än 6 (sex!!) gånger utnämnd till en av landets främsta unga kvinnliga chefer. 


Sara Börsvik är CEO för Bonnierförlagen. Hon är ung och kvinna. Ekonom. Med ett kulturarv att förvalta. Uppvuxen i Värmland.


Många medarbetare är äldre. Sara är ledaren. I en bransch där digitalisering påverkar varje dag.


Missa inte när Sara delar med sig av framtid & ledarskap!


Datum: Fredag 29 november

Tid: 15.30 - 16.30

Pris: Fritt

Antal: Max 65 personer


Övrig info

Plats: KBC Magasin 2 Inre Hamn Karlstad. Läktaren KBC.

För vem: Karlstad Business Week är till för alla framåtriktade affärsmänniskor som gillar när människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.

Ansvarig eventet: Företagarna Värmland. Almi Företagspartner Värmland. Nya Ekonomikompetens. Four PR & Karlstad Business Center.


Tack vare

Karlstad Business Week 2019 finns tack vare följande partners:

Karlstad Business Center AB

Magasin 2 (Inre Hamn)

Tynäsgatan 10

652 16 Karlstad

 

+46 (0)70 35 95 400

Postadress:

Box 2050

650 02 Karlstad

Fakturaadress:

Kund-id FRX4523

FE 301

105 69 Stockholm