Karlstad Business Center
News 1

Ett av alla mess som kommit in efter genomförandet av Karlstad Business Week

KBC NEWS 2022


Många satsar nu

Under den senaste dryga månaden är det många som fått upp ögonen för Karlstad Business Center. Och tack vare pandemin, är det nu inte lika vanligt att man funderar på om det går att flexibelt som på ett coworking. De flesta vet att det istället innebär fördelar.


Med ett 15-tal nya kunder och ytterligare ett 10-tal på väg in, har året börjat mycket starkt för Karlstad Business Center. Det har senaste veckorna även märkts genom att det är fler och fler som återkommer till KBC samtidigt som det har dykt upp ett antal nya spännande personer.


”…nya kollegor på KBC innebär utökade kontaktnät, möjligheter till samarbeten och affärer parallellt med...”


Nya kollegor på KBC innebär utökade kontaktnät, möjligheter till samarbeten och affärer parallellt med att en del även hittar vänner och börjar umgås privat.


Förändrade förutsättningar

Innan pandemin vistades den genomsnittliga kunden på KBC ungefär 1,5-2 dagar/vecka. Resten var man ute och reste, sprang på möten, nätverkade etc.


”…människor började återvända till Karlstad Business Center igen…”


I höstas när pandemin tillfälligt hade lagt sig och människor började återvända till Karlstad Business Center igen, märkte vi att genomsnittskunden istället var på KBC 3,5-4 dagar i veckan.


Dels var det många som tyckte det var trevligt att kunna vara på kontoret igen. Dels så märkte vi att alla nu har vanan inne att köra mycket mer digitala videomöten och dels så var utbudet av nätverksträffar, sammankomster, mässor o dyl mycket mer begränsat.


Lättsamt nätverkande i vardagen

Eftersom många reducerat sitt behov av att springa runt på fysiska möten, är man sannolikt även framgent mer på kontoret. Och vi på KBC märker verkligen att det är uppskattat att kunna möta så många olika människor som man gör på KBC. Direkt i vardagen parallellt med att man arbetar.


”…behöver faktiskt inte springa runt på lika mycket externa träffar…”


Man behöver faktiskt inte springa runt på lika mycket externa träffar utan kan fylla både sitt kontaktnät och hitta samarbetsmöjligheter direkt på kontoret.


"Arbeta hemma kan jag göra ändå"

Många uppskattar att ha ett kontor med stora variations-möjligheter att gå till. "Arbeta hemma kan jag göra ändå" som någon uttryckte det. Men att skapa nya kontakter, nätverka och samverka med andra på hemaplan är förstås inte lika enkelt.

Kristina Ahlmark

Karlstad Business Center

Qbim - Business Intelligence

Redant sommaren 2017 valde Mikael Hyensjö, grundare av Qbim AB, att hänga på KBC. Han hade nyss anställt sin första medarbetare i bolaget.


Mikael, som själv också arbetar som konsult och även satt en del ute hos kunder, ville ha en enkel kontorslösning där hans medarbetare inte riskerade att sitta ensam på ett kontor när Mikael själv inte var på plats.


”…där hans medarbetare inte rikserade att sitta ensam på ett kontor när Mikael själv inte var på plats...”


Sedan var det också viktigt för Mikael att inte behöva köpa in kontorsmöbler, fixa med skrivare, kaffemaskin, lokalvård eller fredagsfrukost. Hans företag Qbim behövde få allt fokus från Mikaels sida när han nu också hade bestämt sig för att börja skala upp företaget genom att anställa medarbetare.


En fantastisk utveckling

Att Mikael och Qbim hade satsat på en framtidsbransch genom att arbeta med lösningar baserat på Business Intelligence, var uppenbart redan från start. Mikael var redan från början också mycket duktig på att, på ett enkelt sätt, skapa förståelse för vad Qbim kunde åstadkomma vilket gjorde att det snarare var medarbetare än kunder som var en utmanande del i resan.


”…otrolig enerig och framåtanda, hittade ändå Mikael olika vägar…”


Med en otrolig energi och framåtanda, hittade ändå Mikael olika vägar och fick till fler och fler duktiga medarbetare i företaget. Och omsättningen växte i takt med antal medarbetare. 


Börsnoterad verksamhet

Våren 2020 när pandemin slog till, kom så den börsnoterade koncernen SpectrumOne (publ) i kontakt med Qbim. Och man såg potentialen som fanns i att förvärva bolaget och samtidigt komplettera SpectrumOnes befintliga verksamheter parallellt med att låta Qbim träde in i ett större sammanhang.


”…kontor på KBC innebär faktiskt också att man har kontor på ytterligare åtta platser…”


Efter en del funderande, och med assistans från Nya Ekonomikompetens som också har kontoret på KBC, hoppade Mikael på tåget och Qbim blev en del av SpectrumOne.  Och resan fortsätter. Idag består Qbim av ett 10-tal medarbetare och är en mycket trevlig och positiv del av Karlstad Business Center. 


Fortsatt tillväxt

Samtidigt som Qbim förstås odlar sin egen identitet och teamkänsla, fortsätter man att dra nytta av enkelheten det innebär att ha kontorslokalerna på KBC. Vilket frigör tid att istället fokusera på egen affärsdrift. Qbim är också ett av företagen på KBC som verkligen både samarbetet med, och köpt tjänster av, andra KBC-företag i flera sammanhang.


Som vi brukar säja: Det är ganske lite försäljning på KBC men destom mer samarbeten och inköp företagen emellan.  Man etablerar sig, träffar andra företag, lär känna, skapar förtroende och vips så uppstar också affärsrelationer.


We love business!

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

"...Karlstad Business Center är sannolikt den mest prisvärda kontorslösningen i hela Sverige..."

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

KARLSTAD BUSINESS CENTER - Där människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.


  • Affärsnätverk: 100-talet KBC Members - och långt fler besökare - rör sig i affärsnätverket. Ett 50-tal olika företag är KBC Members.
  • Representativt: > 100 arbetsplatser och 10 bokningsbara rum, kök, lounge, walk'n'work, JetSeat, eventytor etc. i representativa och påkostade lokaler. Rummen Green och Fly har extra utrustning för videokonferenser.
  • Centralt: < 500 m till Stora Torget. 10 m från vattnet. 300 m från tåg/taxi. 50 m till restauranger, gym 50 m (alla KBC Members tränar utan extra kostnad), kvarterskrogen GoodGuysTap, White Guide restaurangen Naviero.
  • Business: Fokus på marknad/sälj, ekonomi, personal, ledning & LEAN Admin. Och på faktiska affärer.
  • Variation: Konferenser, teknik, videoutrustning i mötesrum, high speed internet, lounge, servicefunktioner, poolbil, träning etc.
  • Mötesplats: workshops, utbildningar, inspiration & nätverkande.
  • Tillväxtkorridoren: Som KBC Member har du f n arbetsplatser i Karlstad, Örebro, Västerås, Eskilstuna, Skövde, Uddevalla, Göteborg, Katrineholm, Uppsala och Stockholm.
  • KBC är ett oberoende entreprenörskap. För affärsmänniskor. Av affärsmänniskor.

Kontakta oss gärna för annonsering i KBC News


Vi är jätteglada att fler än 22.600 beslutsfattare

(varav ca. 14.600 inom Värmland) nu abonnerar på KBC News.

Gilla oss på Facebook - Följ oss på LinkedIn - Se oss på Instagram