Karlstad Business Center
News 11

Ett av alla mess som kommit in efter genomförandet av Karlstad Business Week

KBC NEWS #11 (Okt 2021)


Nu när allt öppnar

Efter sommaren har allt fler affärsmänniskor börjat dra sig till KBC igen. Och vi får många frågor kring det här med coworking. Vi märker också att många har en helt felaktig bild av att ha kontoret i s k coworking.


Eller är det kanske så att coworking på Karlstad Business Center är något annat än det är på andra ställen med coworking?


”…i samtliga fall kommer man tillbaka till KBC och konstaterar hur bra det fungerar...”


Under de drygt 4 år som vi kört KBC har det varit många av våra kunder som även suttit på andra coworkings vid besök på andra orter. I samtliga(!) fall kommer man tillbaka till KBC och konstaterar hur bra coworking fungerar just på KBC jämfört med andra ställen.


Vad är största skillnaden?

Det första som skiljer är att på alla andra coworkings är just ytorna för coworking de 'billiga' ytorna. De som kunder måste välja för att de inte har råd med annat. Premiumytorna är mycket dyrare och mer påkostade.


”…ytorna för coworking är KBC:s premiumytor…”


På KBC är istället allt coworking. Det innebär att ytorna för coworking är KBC:s premiumytor och besökare upplever förstås att coworing på KBC är mycket, mycket mer påkostat än på andra ställen.


Skillnader i detaljerna

Medan våra KBC Members, när det åker till andra coworkings, oftast få sitta vid vanliga bord och på enkla stolar, ibland tom i köksdelar, är KBC uppdelat i anpassade zoner. Alla skrivbord är höj- och sänkbara, alla skrivbord är utrustade med (1 eller 2) skärmar, vi använder riktiga inställbara kontorsstolar, det finns kontakter inbyggda i bordsskivorna, alla har tillgång till alla delar och zoner på hela KBC etc.


”…fördelen med att alltid komma till ett rent, snyggt skrivbord utan papper…”


Genom att arbeta i ett påkostat coworking behåller samtidigt fördelarna med att personal alltid kommer till ett rent, snyggt skrivbord utan papper. Men slipper också hamna ensam i ett rum utan har hela tiden nära till andra människor att samtala med. Om man vill. Och även på KBC finns förstås olika ytor (ett 15-tal) när man vill sitta helt ifred en stund.

Vin eller vatten!

Ömsom vin, ömsom vatten. Utan tvekan kan ett (it-)projekt ge upphov till överaskningar. Det har hänt förut. I det här fallet var leverans i upphandlingen utlovad i april.


Sedan, äntligen, skriftligt bekräftad att allt var klart från leverantörens sida i mitten av juli. När det sedan visar sig att nyckelfunktionalitet ändå inte fungerar, och vi närmar oss mitten av oktober, är det klart att det ställer till det rejält i planeringen.


”…den här gången sätter vi inte  något nytt datum. Vi vågar helt enkelt inte...”


Vi tvingas därför återigen flytta fram den officiella releasen av Tillväxtkorridoren.se. Och den här gången sätter vi inte något nytt datum. Vi vågar helt enkelt inte lita på fler utlovade deadlines utan får ta planeringen från den dag vi själva kan kontrollera att funktionaliteten är på plats.


Bara negativt, eller?

Är det då bara negativt att projektet inte kommer igång? Eftersom projektets flyttade releasedatum har påverkat andra aktiviteter och gjort att vi tvingats flytta t.ex. Tillväxtdagen (som med facit i hand nu faktiskt hade kunnat genomföras som först tänkt), är det förstås övervägande negativt med alla dessa förseningar.


”…gjort att vi tvingats flytta t.ex. Tillväxtdagen (som med facit i hand nu hade kunnat genomföras…”


Å andra sidan ger tidsförflyttningen leverantören, och oss, möjlighet till väldigt mycket mer test av produkten som helhet. Det i sin tur gör att fler detaljfel kan täppas till vilket förstås kommer att vara positivt för användarna. När vi till slut släpper Tillväxtkorridoren.se till affärsvärlden utanför den lilla krets som idag har tillgång och kan testa.

Kristina Ahlmark

Karlstad Business Center

Annonsplats

Johanna Gumpert - Kiropraktor

Kontakta KBC för annonsering här

"...Karlstad Business Center är sannolikt den mest prisvärda kontorslösningen i hela Sverige..."

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

KARLSTAD BUSINESS CENTER - Där människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.


  • Affärsnätverk: 100-talet KBC Members - och långt fler besökare - rör sig i affärsnätverket. Ett 60-tal olika företag är KBC Members.
  • Representativt: > 100 arbetsplatser och 10 bokningsbara rum, kök, lounge, walk'n'work, JetSeat, eventytor etc. i representativa och påkostade lokaler. Rummen Green och Fly har extra utrustning för videokonferenser.
  • Centralt: < 500 m till Stora Torget. 10 m från vattnet. 300 m från tåg/taxi. 50 m till restauranger, gym 50 m (alla KBC Members tränar utan extra kostnad), kvarterskrogen GoodGuysTap, White Guide restaurangen Naviero.
  • Business: Fokus på marknad/sälj, ekonomi, personal, ledning & LEAN Admin. Och på faktiska affärer.
  • Variation: Konferenser, teknik, videoutrustning i mötesrum, high speed internet, lounge, servicefunktioner, poolbil, träning etc.
  • Mötesplats: workshops, utbildningar, inspiration & nätverkande.
  • Tillväxtkorridoren: Som KBC Member har du f n arbetsplatser i Karlstad, Örebro, Västerås, Eskilstuna, Skövde, Uddevalla, Göteborg och Stockholm.
  • KBC är ett oberoende entreprenörskap. För affärsmänniskor. Av affärsmänniskor.

Kontakta oss gärna för annonsering i KBC News


Vi är jätteglada att fler än 22.600 beslutsfattare

(varav ca. 14.600 inom Värmland) nu abonnerar på KBC News.

Gilla oss på Facebook - Följ oss på LinkedIn - Se oss på Instagram