Karlstad Business Center
News 13

Ett av alla mess som kommit in efter genomförandet av Karlstad Business Week

KBC NEWS #13 (Dec 2021)


En självklarhet

Att ha en bra hyresvärd för företagets verksamhet är avgörande för att kunna fokusera på verksamheten. Omvänt så ställer till mycket extra jobb om hyresvärden inte sköter sina åtaganden och lokalerna inte fungerar som de skall.


Karlstad Business Center (KBC) etablerades i Magasin II i Karlstads Inre Hamn sensommaren 2017. En helt avgörande fråga för att verksamheten skulle se dagens ljus, var att kunna etablera verksamheten i lokaler med en bra hyresvärd. 


”…att KBC aldrig hade kommit till om det inte varit för att det funnits lokaler inom Löfbergs Fastigheter...”


Det är faktiskt så att KBC hade aldrig kommit till om det inte hade funnits lokaler inom Löfbergs Fastigheters bestånd.


Hållbara, klimatsmarta lokaler

Vi som står bakom KBC har flera erfarenheter av dåliga fastighetsägare. Även av situationer där förutsättningarna plötsligt ändras för att fastigheten byter ägare.


”…visste att de både håller avtal, stöttar positiv utveckling av lokaler såväl som ställer upp…”


Eftersom hela iden med KBC är att skapa bättre affärs- förutsättningar för näringslivet i Karlstad/Värmland, och genom att alltid bjuda på vårt egna arbete i syfte att alla kunder skall kunna få mer ut av det man betalar, blir det förstås ännu viktigare att vårt ideella arbete inte belastas av krångel med lokalerna.


Redan innan KBC etablerades hade vi haft Löfbergs Fastigheter som hyresvärd i ett antal år. Och visste att de både håller avtal, stöttar positiv utveckling av lokaler såväl som ställer upp på olika sätt om det uppstår utmaningar i hyresgästens verksamhet.


Löfbergs Fastigheter är också en långsiktig förvaltare vilket skapar ytterligare trygghet för hyresgästerna.


På samma sätt för alla KBC:s kunder

KBC är ju sedan i sig en form av hyresvärd för alla kunder/KBC Members. Och för oss är det därför självklart att tänka på samma sätt med våra kunder. Det skall vara så enkelt och fungerande som möjligt att ha sitt kontor och sin verksamhet på KBC!


”…bytas glödlampor eller en hdmi-kabel så är det samma sak då. Våra kunder behöver inte göra annat än att säga till…”


Hela KBC-konceptet bygger på LEAN och 5S i det att det inte finns en endaste pryl som inte har sin självklara plats på KBC. Det gör att våra kunder inte behöver lägga energi på att leta efter saker. Eller fundera på var saker skall vara.


Allt sköts 'automatiskt'

När det är dags att julpynta (eller ta bort julpynt) så slipper alla våra kunder tänka på det. Detsamma gällande lokalvård, eller kaffe till kaffemaskinen. Går en skärm eller projektor sönder fixar KBC det.


Behöver det beställas papper till kopiatorn, städartiklar, bytas glödlampor eller en hdmi-kabel så är det samma sak då. Vår kunder behöver inte göra annat än att säga till. Så fixar vi.


Vi vet attt det här är uppskattat och en av alla anledningar till att KBC Members uppskattar KBC. Men, som vi hörde häromveckan, är det ibland efter att företag flyttat från KBC som de riktigt inser att de då plötsligt inte har någon annan som fixar allt det här :-)

Kristina Ahlmark

Karlstad Business Center

Qbim - Business Intelligence

Redant sommaren 2017 valde Mikael Hyensjö, grundare av Qbim AB, att hänga på KBC. Han hade nyss anställt sin första medarbetare i bolaget.


Mikael, som själv också arbetar som konsult och även satt en del ute hos kunder, ville ha en enkel kontorslösning där hans medarbetare inte riskerade att sitta ensam på ett kontor när Mikael själv inte var på plats.


”…där hans medarbetare inte rikserade att sitta ensam på ett kontor när Mikael själv inte var på plats...”


Sedan var det också viktigt för Mikael att inte behöva köpa in kontorsmöbler, fixa med skrivare, kaffemaskin, lokalvård eller fredagsfrukost. Hans företag Qbim behövde få allt fokus från Mikaels sida när han nu också hade bestämt sig för att börja skala upp företaget genom att anställa medarbetare.


En fantastisk utveckling

Att Mikael och Qbim hade satsat på en framtidsbransch genom att arbeta med lösningar baserat på Business Intelligence, var uppenbart redan från start. Mikael var redan från början också mycket duktig på att, på ett enkelt sätt, skapa förståelse för vad Qbim kunde åstadkomma vilket gjorde att det snarare var medarbetare än kunder som var en utmanande del i resan.


”…otrolig enerig och framåtanda, hittade ändå Mikael olika vägar…”


Med en otrolig energi och framåtanda, hittade ändå Mikael olika vägar och fick till fler och fler duktiga medarbetare i företaget. Och omsättningen växte i takt med antal medarbetare. 


Börsnoterad verksamhet

Våren 2020 när pandemin slog till, kom så den börsnoterade koncernen SpectrumOne (publ) i kontakt med Qbim. Och man såg potentialen som fanns i att förvärva bolaget och samtidigt komplettera SpectrumOnes befintliga verksamheter parallellt med att låta Qbim träde in i ett större sammanhang.


”…kontor på KBC innebär faktiskt också att man har kontor på ytterligare åtta platser…”


Efter en del funderande, och med assistans från Nya Ekonomikompetens som också har kontoret på KBC, hoppade Mikael på tåget och Qbim blev en del av SpectrumOne.  Och resan fortsätter. Idag består Qbim av ett 10-tal medarbetare och är en mycket trevlig och positiv del av Karlstad Business Center. 


Fortsatt tillväxt

Samtidigt som Qbim förstås odlar sin egen identitet och teamkänsla, fortsätter man att dra nytta av enkelheten det innebär att ha kontorslokalerna på KBC. Vilket frigör tid att istället fokusera på egen affärsdrift. Qbim är också ett av företagen på KBC som verkligen både samarbetet med, och köpt tjänster av, andra KBC-företag i flera sammanhang.


Som vi brukar säja: Det är ganske lite försäljning på KBC men destom mer samarbeten och inköp företagen emellan.  Man etablerar sig, träffar andra företag, lär känna, skapar förtroende och vips så uppstar också affärsrelationer.


We love business!

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

"...Karlstad Business Center är sannolikt den mest prisvärda kontorslösningen i hela Sverige..."

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

KARLSTAD BUSINESS CENTER - Där människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.


  • Affärsnätverk: 100-talet KBC Members - och långt fler besökare - rör sig i affärsnätverket. Ett 50-tal olika företag är KBC Members.
  • Representativt: > 100 arbetsplatser och 10 bokningsbara rum, kök, lounge, walk'n'work, JetSeat, eventytor etc. i representativa och påkostade lokaler. Rummen Green och Fly har extra utrustning för videokonferenser.
  • Centralt: < 500 m till Stora Torget. 10 m från vattnet. 300 m från tåg/taxi. 50 m till restauranger, gym 50 m (alla KBC Members tränar utan extra kostnad), kvarterskrogen GoodGuysTap, White Guide restaurangen Naviero.
  • Business: Fokus på marknad/sälj, ekonomi, personal, ledning & LEAN Admin. Och på faktiska affärer.
  • Variation: Konferenser, teknik, videoutrustning i mötesrum, high speed internet, lounge, servicefunktioner, poolbil, träning etc.
  • Mötesplats: workshops, utbildningar, inspiration & nätverkande.
  • Tillväxtkorridoren: Som KBC Member har du f n arbetsplatser i Karlstad, Örebro, Västerås, Eskilstuna, Skövde, Uddevalla, Göteborg, Katrineholm, Uppsala och Stockholm.
  • KBC är ett oberoende entreprenörskap. För affärsmänniskor. Av affärsmänniskor.

Kontakta oss gärna för annonsering i KBC News


Vi är jätteglada att fler än 22.600 beslutsfattare

(varav ca. 14.600 inom Värmland) nu abonnerar på KBC News.

Gilla oss på Facebook - Följ oss på LinkedIn - Se oss på Instagram