News 9

Kristina Ahlmark, KBC

Arrangörer/partners för Karlstad Business Week

KBC NEWS #9 2019


Behöver vi företag...

...och entreprenörskap i Värmland?


Här i Värmland har vi fantastisk natur, mycket vatten, sol och bad på sommaren och skidåkning på vintern. Vi är duktiga på miljöområdet, återvinner och vinner tävlingar i hur många likes kommunen har på Facebook.


Fokus på företagande och entreprenörskap

Ett område som vi själva med hjälp av Karlstad Business Center (som ju till 100% kommit till för att stödja företagande och affärsmänniskor i vardagen) kan dra vårt strå till stacken för att sätta fokus på, är Företagande och entreprenörskap!


”…aktörer som sannolikt är de som gör allra, allra mest för företagandet här i Värmland…”


När vi började fundera kring en Business Week var det därför naturligt att ta kontakt med de aktörer som sannolikt är de som gör allra, allra mest för att företag och företagandet skall få så bra förutsättningar som möjligt här i Värmland (och i Sverige) nämligen: Företagarna och Almi.


”…proffsigt företag med känsla och kunskap om hur man skall nå ut med sina budskap…”


Båda dessa aktörer tände direkt helhjärtat på idén och hängde på! Sedan ville vi ha med aktörer som vänder sig brett till egentligen alla typer och storlekar av företag, och valet blev då Nya Ekonomikompetens som levererar kvalitetsstarka redovisnings-, löne- och ekonomitjänster där man på ett nytänkande sätt bygger in utvecklande kundrådgivning samt Four PR som är ett mycket proffsigt företag med känsla och kunskap om hur företag, oavsett bransch och storlek, skall nå ut med sina budskap.


Det unika med Karlstad Business Week

När sedan har börjat arbeta med innehållet har det varit mycket lätt att komma med idéer på vad vi skall fylla affärsdagarna med. Hela tiden med den underliggande frågan: kommer det här verkligen att ge besökarna affärsmässig nytta?


”…vi öppnar upp KBC för alla som vill och har behov av att sitta och arbeta mellan varven…”


I och med att vi har själva epicentrum för företagarande i Värmland, i form av Karlstad Business Center (KBC), att utgå från, har det varit enkelt att skapa det unika med Business Week nämligen att man kan få arbete utfört på ett bra sätt mellan olika event. Tack vare att vi öppnar upp KBC för alla som vill och har behov av att sitta och arbeta mellan varven.


Om du vill vara med med på något kl. 10.00 och sedan något annat kl. 15.00 behöver du inte åka tillbaka till ditt kontor för att kunna jobba däremellan. Sätt dig bara på KBC. Kanske hittar du dessutom din nästa affärspartner vid skrivbordet bredvid :-).


Varma hälsningar

Kristina

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

"...det fungerar så bra på KBC, och är så lätt att ta sig hit, att vi tänkte lägga alla våra nätverksträffar här i fortsättningen..."

Öppet för alla


Onsdag 27 november öppnar vi upp KBC för alla affärsinriktade människor som vill prova på att arbeta här.


Under Karlstad Business Week kanske du vill vara med på en aktivitet kl. 10.00 och sedan kl. 15.00. Då vill vi göra det enkelt för dig!


Stanna i fantastiska Inre Hamn. Ät lunch, mingla eller sitt och arbeta på KBC. Helt utan kostnad (ord. pris 495 kr för Dagkort). Varmt välkommen hit!

Anmälningarna börjar redan komma in


Det är nästan en månad kvar till nästa INSIDER men nära hälften av platserna är redan bokade.


Kombinationen av intressanta föredrag om ledarskap, intervjustund och lite andra affärstips tillsammans med frukostmingel, har visat sig vara en mix som gjort alla INSIDERS hittills fullbokade (max 45 platser).


Morgondagens kompetens

Anna Forsberg leder en arbetsplats med stort fokus på unga människor - morgondagens arbetssökande. 


Lyssnat till hennes erfarenheter om ledarskap i en organisation, Ung Företagsamhet Värmland, som framgångsrikt är en av Värmlands viktigaste verksamheter. 

TYCK TILL: Vision 250.000

Borde Karlstad satsa mer på tillväxt och kommunen ändra sin vision till t.ex. 'Vision 250.000'?


Klicka: JA (klicka direkt i själva nyhetsbrevet för att kunna rösta)


Klicka: NEJ (klicka direkt i själva nyhetsbrevet för att kunna rösta)


Vi frågade våra läsare

Det blev ett kraftigt övertag mot att kommunen lagt Stadshuset i potten för att få företag till Karlstad, när vi frågade er läsare.

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

Växla miljö på jobbet ger ökad produktivitet

Ett aktivitetsbaserat kontor kan rätt utformat leda till ökad produktivitet. Allra bäst blir prestationen om medarbetarna lätt kan växla mellan olika typer av arbetsytor under en och samma dag och har tillgång till tysta zoner eller enskilda rum, visar en studie vid Högskolan i Gävle, där forskarna följt anställda vid Trafikverket under tre år. 


Aktivitetsbaserade kontor kommer på bred front på allt fler ställen. Under tre år har forskarna vid Högskolan i Gävle följt hur cirka 500 anställda vid... Klicka och läs vidare!

Helena Jahncke, doktor i psykologi och projektledare

KARLSTAD BUSINESS CENTER - Där människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.


  • Affärsnätverk: 100-talet KBC Members - och långt fler besökare - rör sig i affärsnätverket. Ett 70-tal olika företag.
  • Representativt: > 100 arbetsplatser och 10 bokningsbara rum, kök, lounge, walk'n'work, JetSeat, eventytor etc. i representativa lokaler
  • Centralt: < 500 m till Stora Torget. 10 m från vattnet. 300 m från tåg/taxi. 50 m till restauranger, gym 50 m (alla KBC Members tränar utan extra kostnad), kvarterskrogen GoodGuysTap, White Guide restaurangen Naviero.
  • Business: Fokus på marknad/sälj, ekonomi, personal, ledning & LEAN Admin. Och på faktiska affärer.
  • Variation: Konferenser, teknik, high speed internet, lounge, servicefunktioner, poolbil, träning etc.
  • Mötesplats: workshops, utbildningar, inspiration & nätverkande. Affärsnätverken N1.
  • Tillväxtkorridoren: Som KBC Member har du f n arbetsplatser i Karlstad, Örebro och Stockholm.
  • KBC är ett oberoende entreprenörskap. För affärsmänniskor. Av affärsmänniskor.

Kontakta oss gärna för annonsering i KBC News


Vi är jätteglada att fler än 23.600 beslutsfattare

(varav ca. 14.600 inom Värmland) nu abonnerar på KBC News.

Gilla oss på Facebook - Följ oss på LinkedIn - Se oss på Instagram

Karlstad Business Center AB

Magasin 2 (Inre Hamn)

Tynäsgatan 10

652 16 Karlstad

 

+46 (0)70 35 95 400

Postadress:

Box 2050

650 02 Karlstad

Fakturaadress:

Kund-id FRX4523

FE 301

105 69 Stockholm