News 12

Kristina Ahlmark, KBC

Arrangörer/partners för Karlstad Business Week

KBC NEWS #12 2019


Så mycket betalar Karlstad Kommun för KBC


Under veckan som gick hade vi bl.a. ett mycket trevligt besök i form av 40 personer från näringsliv, kommun och en näringslivisorganisation här på Karlstad Business Center. Samtliga besökare kom från en annan region i Sverige.


Vill få till ett KBC på orten

Anledningen till besöket var att man håller på att fatta beslut om en satsning på något man tror skall gynna företagsamheten, bidra till affärsnätverkande och  stimulera till att fler vågar satsa framåt och anställa i sina företag. Kort sagt: man vill få till ett "Karlstad Business Center" på orten besökarna verkar.


”…företagsledare, kommundirektör, näringslivschef, ledare…”


I besöksgruppen fanns företagare, företagsledare, kommundirektör, näringslivschef, ledare för affärsorganisation mfl. med. Efter presentation och rundvandring på KBC kom så frågan: "Hur mycket pengar satsar Karlstad Kommun för att bidra till att Karlstad Business Center har blivit och, framförallt, är så lyckat?".


Inte första gången frågan kommer upp

När vi berättar att det aldrig har funnits, eller finns, en enda skattekrona satsad från varken Karlstad kommun eller från Region Värmland på KBC möts vi av många förvånade ansikten... 

Besökarnas nästa kommentar var: "Men Karlstad Kommun måste ju vara jättestolta över att ha Karlstad Business Center etablerat här i Karlstad!?" Vi på KBC  måste förstås ärligt konstatera att det är inget som vi känner till något om. Och framförallt inget som någonsin visat sig pengamässigt. Tvärtom.


Kommunens engagemang som KBC Members

En annan deltagare frågar sedan: "Men hur många KBC Member-abonnemang har Karlstad Kommun då?" När vi berättar att inte ens Karlstad Kommuns näringslivsenhet köper möjligheten att träffa sitt näringsliv i vardagen på KBC genom att vara KBC Member, frågar besökarna varför vi inte låter kommunen ha medlemskap på KBC?


Vi förklarar att det förstås inte är vi på KBC som har valt bort Karlstad Kommun utan tvärtom Karlstad Kommun som valt bort näringslivet här när vi föreslagit KBC Memberskap för kommunen.


Självklart fortsätter vi ändå att välja kommunen

Eftersom allt vi gör i form av Karlstad Business Center syftar till att öka möjligheterna för företag och affärsmänniskor, det som ger skatteintäkter till vårt gemensamma samhälle, fortsätter vi förstås ändå att välkomna privata aktörer såväl som de offentliga aktörerna när vi bjuder in till event, utbildningar och andra aktiviteter i och omkring Karlstad Business Center!


”…det offentliga, det privata samt, inte minst, universitet och studenter…”


Vår ståndpunkt är att det är både viktigt och långsiktigt nödvändigt att det offentliga, det privata samt, inte minst, universitet och studenterna möts, nätverkar och lär känna varandra.


Alla är därför lika välkommna till KBC. Där människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.


Varma hälsningar

Kristina

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

"...Karlstad Kommun måste ju vara jättestolta över att ha Karlstad Businesss Center etablerat här..."

Wink;

Vi tycker att det är jättekul att Wink - Women in Karlstad direkt var så positiva till Business Week.


Wink; som på kort tid blivit ett riktigt succénätverk i Karlstad, valde tidigt att lägga en nätverksträff under Karlstad Business Week. Dessutom, för första gången, en nätverksträff som är öppen både för tjejer och killar. Deras event blir en kombinerad lunch och nätverksträff onsdag 27 nov. Start kl. 12.00. Missa inte att anmäla dig till max 50 platser.

Mängder med affärsnytta


Fredag 18/10 kunde vi äntligen öppna upp bokningen för business week.


Och knappt hade vi hunnit öppna sidorna så var det första av Per Schlingmanns två föredrag fullbokat. Jättekul samtidigt som vi valt att hålla fortsatt öppet för kölista då vi eventuellt kanske kan hitta någon lösning för att kunna ta emot fler som vill höra Per.


Tillväxt & Framtid

Schemat för Business Week är varierat samtidigt som det i mycket hög grad bygger på 'Tillväxt & Framtid'.

TYCK TILL: Vision 250.000

Borde Karlstad satsa mer på tillväxt och kommunen ändra sin vision till t.ex. 'Vision 250.000'?


Klicka: JA (klicka direkt i själva nyhetsbrevet för att kunna rösta)


Klicka: NEJ (klicka direkt i själva nyhetsbrevet för att kunna rösta)


Vi frågade våra läsare

Det blev ett kraftigt övertag mot att kommunen lagt Stadshuset i potten för att få företag till Karlstad, när vi frågade er läsare.

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

Växla miljö på jobbet ger ökad produktivitet

Ett aktivitetsbaserat kontor kan rätt utformat leda till ökad produktivitet. Allra bäst blir prestationen om medarbetarna lätt kan växla mellan olika typer av arbetsytor under en och samma dag och har tillgång till tysta zoner eller enskilda rum, visar en studie vid Högskolan i Gävle, där forskarna följt anställda vid Trafikverket under tre år. 


Aktivitetsbaserade kontor kommer på bred front på allt fler ställen. Under tre år har forskarna vid Högskolan i Gävle följt hur cirka 500 anställda vid... Klicka och läs vidare!

Helena Jahncke, doktor i psykologi och projektledare

KARLSTAD BUSINESS CENTER - Där människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.


  • Affärsnätverk: 100-talet KBC Members - och långt fler besökare - rör sig i affärsnätverket. Ett 70-tal olika företag.
  • Representativt: > 100 arbetsplatser och 10 bokningsbara rum, kök, lounge, walk'n'work, JetSeat, eventytor etc. i representativa lokaler
  • Centralt: < 500 m till Stora Torget. 10 m från vattnet. 300 m från tåg/taxi. 50 m till restauranger, gym 50 m (alla KBC Members tränar utan extra kostnad), kvarterskrogen GoodGuysTap, White Guide restaurangen Naviero.
  • Business: Fokus på marknad/sälj, ekonomi, personal, ledning & LEAN Admin. Och på faktiska affärer.
  • Variation: Konferenser, teknik, high speed internet, lounge, servicefunktioner, poolbil, träning etc.
  • Mötesplats: workshops, utbildningar, inspiration & nätverkande. Affärsnätverken N1.
  • Tillväxtkorridoren: Som KBC Member har du f n arbetsplatser i Karlstad, Örebro och Stockholm.
  • KBC är ett oberoende entreprenörskap. För affärsmänniskor. Av affärsmänniskor.

Kontakta oss gärna för annonsering i KBC News


Vi är jätteglada att fler än 23.600 beslutsfattare

(varav ca. 14.600 inom Värmland) nu abonnerar på KBC News.

Gilla oss på Facebook - Följ oss på LinkedIn - Se oss på Instagram

Karlstad Business Center AB

Magasin 2 (Inre Hamn)

Tynäsgatan 10

652 16 Karlstad

 

+46 (0)70 35 95 400

Postadress:

Box 2050

650 02 Karlstad

Fakturaadress:

Kund-id FRX4523

FE 301

105 69 Stockholm