News 6

Kristina Ahlmark, Karlstad Business Center

Ett av alla mess som kommit in efter genomförandet av Karlstad Business Week

KBC NEWS #6 2020 (April 2020)


Utveckling? Ja, även nu!

Mycket står still - då är det läge för utveckling

Inte för att vi tror att vi redan har det värsta av corona bakom oss. Men samtidigt som vi har det värsta framför oss, har vi även det bästa framför oss - tiden efter corona!


”…samtidigt som vi har det värsta framför oss har vi även det bästa framför oss…”


När det blåser går man och gömmer sig eller så bygger man väderkvarnar. Nu handlar ju inte corona om någon liten kuling direkt utan om full storm. Med risk för orkan. I och med det så måste förstås även vi på Karlstad Business Center dra oss tillbaka. Pausa alla event. Begränsa externa möten och hålla på att alla som vistas på KBC skall vara fullt friska utan symptom av förkylning/influensa. Vad det lider kanske tom hålla stängt ett tag.


Vad kan vi göra då?

Men att bara pausa och låta allt bli som det blir är inte riktigt vår melodi. Detsamma gäller våra fina kunder, KBC Members, där vissa har det mer jobbigt än andra f n.


”…det vi inte kan göra idag kan vi göra imorgon…”


Någon känsla av att ge upp utan strid finns dock inte hos några KBC Members som vi har träffat! Istället diskuteras och funderas det på allt vi inte kan göra idag men som vi kan göra imorgon - när corona väl har avtagit.


Och detsamma gäller för oss på Karlstad Business Center. Vi ställer oss dagligen frågan: Vad kan vi göra efter corona som vi faktiskt kan börja planera för, eller tom arbeta med, redan idag? För att ha en bättre position den dag vi börjar blicka tillbaka på corona och inte har det framför oss.


Olika projekt

Allt vi på Karlstad Business Center gör syftar till att skapa så bra och prisvärda förutsättningar som möjligt för våra företagskunder KBC Members. Så har det alltid varit - så kommer det alltid att vara.


För att öka effekten ytterligare av att vara KBC Member håller vi nu på och bygger upp det som är döpt till KBC Deals. Den första aktiviteten som till 100% syftar till att öka möjligheten (för de som väljer att vara med) att få faktiska affärer. Inom data/it, webb, copy/print, försäkring, ekonomi, utbildningar, ledarskap, coachning, prediktiv analys, bemanning, försäljning, webbhandel etc.


”…den första aktiviteten som till 100% syftar till att öka möjligheten att få faktiska affärer…”


Vi har också startat ett projekt som baseras på ett av våra KBC Memberföretags aktiviteter där man håller på att producera digitala tjänster som vi tror kommer att växa än mer under/efter corona.


Det handlar inte om någon ny tjänst som sådan, men ett skalbart område vi (och andra involverade) tror många KBC Members skulle kunna ha god affärsmässig nytta av.


Framtid KBC

Sedan har vi förstås även 'aktiviteter' på gång som syftar till att öka kundmassan för KBC. Även om det säkert kan bli ett eller annat avhopp från KBC nu från kunder som helt enkelt inte har råd ens med ett par 1.000-lappar som KBC Member, tror vi än mer på vårt koncept idag i "coronatid".


”…det ger även en konkurrensfördel…”


Att endast ha 3 månaders bindningstid per anställd när det gäller lokaler, mötesytor, kaffe/tappvatten, copy/print, träning på gym, kontor på olika orter etc. är förstås oerhört flexibelt.


Och allt detta för endast 1.990 kr/månad är inte bara prisvärt i sig - det ger även en konkurrensfördelar jämfört med många företag som nu sliter för att de sitter fast i mycket dyrare lösningar såväl tidsmässigt som kostnadsmässigt.


Varma hälsningar

Alla vi på Karlstad Business Center

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

"...ett fantastiskt proffsigt genomfört arrangeman! Hoppas att det blir återkommande..."

Per Schlingmann var här! Var du?

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

KARLSTAD BUSINESS CENTER - Där människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.


  • Affärsnätverk: 100-talet KBC Members - och långt fler besökare - rör sig i affärsnätverket. Ett 70-tal olika företag.
  • Representativt: > 100 arbetsplatser och 10 bokningsbara rum, kök, lounge, walk'n'work, JetSeat, eventytor etc. i representativa lokaler
  • Centralt: < 500 m till Stora Torget. 10 m från vattnet. 300 m från tåg/taxi. 50 m till restauranger, gym 50 m (alla KBC Members tränar utan extra kostnad), kvarterskrogen GoodGuysTap, White Guide restaurangen Naviero.
  • Business: Fokus på marknad/sälj, ekonomi, personal, ledning & LEAN Admin. Och på faktiska affärer.
  • Variation: Konferenser, teknik, high speed internet, lounge, servicefunktioner, poolbil, träning etc.
  • Mötesplats: workshops, utbildningar, inspiration & nätverkande. Affärsnätverken N1.
  • Tillväxtkorridoren: Som KBC Member har du f n arbetsplatser i Karlstad, Örebro och Stockholm.
  • KBC är ett oberoende entreprenörskap. För affärsmänniskor. Av affärsmänniskor.

Kontakta oss gärna för annonsering i KBC News


Vi är jätteglada att fler än 23.600 beslutsfattare

(varav ca. 14.600 inom Värmland) nu abonnerar på KBC News.

Gilla oss på Facebook - Följ oss på LinkedIn - Se oss på Instagram

Karlstad Business Center AB

Magasin 2 (Inre Hamn)

Tynäsgatan 10

652 16 Karlstad

 

+46 (0)70 35 95 400

Postadress:

Box 2050

650 02 Karlstad

Fakturaadress:

Kund-id FRX4523

FE 301

105 69 Stockholm