Karlstad Business Center
News 5

Ett av alla mess som kommit in efter genomförandet av Karlstad Business Week

KBC NEWS #5 (Mars 2021)


Inte långt kvar nu


Det digitala näringslivsprojekt som det nu arbetats på i snart 6 månader, börjar äntligen ta form. Projektet kopplar ihop Tillväxtkorridoren och alla dess B2B-företag. Via en gemensam plattform.


Projektet syftar till en mångd olika saker där det kan summeras till att öka affärsmöjligheterna mellan företag och organisationer lokaliserade i den s k Tillväxtkorridoren.


”…summeras till att öka affärsmöjligheterna mellan företag och organisationen...”


Genom att via en smart digitala plattform kunna både utföra tjänster, synas och marknadsföras, knyta kontakter, delta på olika aktiviteter, kunna generera affärsuppdrag osv. kommer både företag såväl som affärsmänniskor i stort att spara både tid och pengar.


Oerhört kostnadseffektivt

Tack vare de digitala möjligheter som idag finns med tillgång till api:er, databaser och internet via olika enheter, kan mängder av möjligheter idag paketeras ihop till mycket kostnadseffektiva lösningar.


”…alla hållbara företag skall kunna vara en del av plattformen…”


Det här är också något som är en av projektets grundpelare: alla hållbara företag och organisationer som ser nyttan, skall kunna vara en del av plattformen utan att kostnaden sätter stopp.


Fortsatt utvecklingsarbete

Utvecklingsarbetet fortgår nu ytterligare ett par månader innan allt är klart för lansering. 


”…utvecklingsarbetet fortgår nu ytterligare ett par månader…”


Och även om det redan från start kommer att finnas många fina möjligheter, är syftet med projektet att det även när det har gått live skall fortsätta sin utvecklingsresa och kompletteras med mer och mer affärsmöjligheter.


Varma hälsningar

Vi på Karlstad Business Center

Kristina Ahlmark, Karlstad Business CenterGlest bland galgarna men inte isolerat


I nära ett års tid har det varit klart färre personer på Karlstad Business Center än normalt. Vissa veckor endast 5-10 personer, andra veckor 10-15.


Sedan årsskiftet har dock både KBC Members såväl som mötesdeltagare så sakta börjat vända tillbaka. Det sker förstås inga fysiska event än, det har vi stopp för, men med tanke på hur det varit långa tider är ändå 20-30 personer på plats klart fler än tidigare.


”…upp till 60 KBC-kunder utan att ge avkall på myndigheternas rekommendationer...”


Eftersom KBC kan ta emot upp till 60 KBC-kunder utan att ge avkall på myndigheternas rekommendationer, är det fortfarande mycket enkelt att hålla avstånd. Vill man även slippa närhet som av misstag kan uppstå vid kaffemaskinen, kan man ha egen termos med sig.

Gränsen går vid 60 personer

Eftersom vi i dagsläget varje dag är långt ifrån max antal personer på Karlstad Business Center, ser vi heller ingen fara i att släppa in nya kunder.


”…ingen fara i att släppa in nya kunder...”


Det har också kommit till några nya företag på KBC sedan årsskiftet. Jämfört med förra året vid samma tidpunkt är det dock avsevärt färre nya företag. Vi vet att många tvekar då man inte vill riskera att KBC plötsligt kanske inte kan ha öppet en period.


100% rabatt

Eftersom läget fortfarande är högst osäkert när det gäller pandemin och månaderna framåt, har vi därför också valt att lämna 100% rabatt på månadsavgifterna på våra två nya abonnemang KBC Friend samt KBC Meeting.


100% rabatt gäller för säkerhets skull ända fram till 30 juni 2021. Det innebär att det då även finns gott om tid för den som vill prova på KBC en tid utan månadsavgift.

Annonsplats

Almi Värmlands Tillväxtligan

Kontakta KBC för annonsering här

"...Karlstad Business Center är sannolikt den mest prisvärda kontorslösningen i hela Sverige..."

Annonsplats

Kontakta KBC för annonsering här

KARLSTAD BUSINESS CENTER - Där människor möter människor. Nätverkar. Skapar affärer.


  • Affärsnätverk: 100-talet KBC Members - och långt fler besökare - rör sig i affärsnätverket. Ett 60-tal olika företag är KBC Members.
  • Representativt: > 100 arbetsplatser och 10 bokningsbara rum, kök, lounge, walk'n'work, JetSeat, eventytor etc. i representativa och påkostade lokaler. Rummen Green och Fly har extra utrustning för videokonferenser.
  • Centralt: < 500 m till Stora Torget. 10 m från vattnet. 300 m från tåg/taxi. 50 m till restauranger, gym 50 m (alla KBC Members tränar utan extra kostnad), kvarterskrogen GoodGuysTap, White Guide restaurangen Naviero.
  • Business: Fokus på marknad/sälj, ekonomi, personal, ledning & LEAN Admin. Och på faktiska affärer.
  • Variation: Konferenser, teknik, videoutrustning i mötesrum, high speed internet, lounge, servicefunktioner, poolbil, träning etc.
  • Mötesplats: workshops, utbildningar, inspiration & nätverkande. Affärsnätverken N1.
  • Tillväxtkorridoren: Som KBC Member har du f n arbetsplatser i Karlstad, Örebro och Stockholm.
  • KBC är ett oberoende entreprenörskap. För affärsmänniskor. Av affärsmänniskor.

Kontakta oss gärna för annonsering i KBC News


Vi är jätteglada att fler än 23.600 beslutsfattare

(varav ca. 14.600 inom Värmland) nu abonnerar på KBC News.

Gilla oss på Facebook - Följ oss på LinkedIn - Se oss på Instagram