Fri träning saknas på nästan alla andra coworkings

Förutom att Karlstad Business Center vill göra det så värdefullt som möjligt för alla att hänga med i KBC-gänget, handlar det om hänsyn till individen. På kort och lång sikt. Om att stimulera en god vana.

Alla STC:s träningsinstitut i Sverige är fritt tillgängliga när du är kund på Karlstad Business Center

I industrin, skogsnäringen, sjukvården, hemtjänst och en massa olika yrken finns tydliga instruktioner och regelverk som syftar till att skydda den anställde från skador. Men när det gäller kontorsjobb saknas det oftast. Trots att det är viktigt att röra på sig regelbundet och inte bara bli stillasittande.

Därför är alla skrivbord på KBC höj-/sänkbara, kontorsstolarna är inställbara och det är bra dataskärmar på alla skrivbord. I tillägg finns balansplattor att stå på såväl som pilatusbollar att använda. Det finns omklädning och dusch på bottenvåningen så att man kan springa/cykla till/från KBC.

Plus då att alla KBC-kunder också har fri träning på alla STC. Det närmsta ligger endast 10 meter från KBC-huset.

1. Fysisk hälsa

Vi vill att man skall tänka på att ett stillasittande arbete kan leda till en rad fysiska hälsoproblem, inklusive viktökning, muskelsvaghet, minskad flexibilitet och ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och andra kroniska sjukdomar. Att röra på sig hjälper till att förebygga dessa problem.

2. Blodcirkulation

Långvarigt sittande kan även leda till försämrad blodcirkulation, vilket kan orsaka svullnad, domningar och andra obehag. Att stå upp samt röra på sig regelbundet hjälper till att förbättra blodcirkulationen och minska risken för dessa problem.

3. Mentalt välmående

Fysisk aktivitet frigör endorfiner, vilka är kroppens naturliga må bra-hormoner. Att röra på sig regelbundet kan hjälpa till att minska stress (och ångest) och förbättra ditt mentala välmående.

4. Produktivitet

Korta pauser för att röra på sig kan öka din produktivitet genom att öka din koncentration och energinivå. Det kan också hjälpa dig att hantera trötthet och öka din kreativitet.

5. Muskuloskeletala problem

Långvarigt sittande kan leda till muskuloskeletala problem som ryggont, nacksmärta och andra besvär. Genom att röra på sig och stärka musklerna kan du minska risken för sådana problem. Det är också något vi vill stimulera alla KBC:are att tänka på.

Enkelhet

På KBC vill vi göra det enkelt att integrera fysisk aktivitet i din dagliga rutin. Det skall vara enkelt att ta korta pauser för att sträcka på dig, trevlig omgivning för promenader under lunchrasten, användning av en höj- och sänkbar skrivbord, och att träna regelbundet före eller efter arbetet. Målet är att undvika att vara stillasittande under långa perioder och att regelbundet engagera sig i fysisk aktivitet för att främja din hälsa och välbefinnande.

Föregående
Föregående

Löfbergs - mer än bara värmande och gott kaffe!

Nästa
Nästa

Tipsen för att underlätta diskussion och beslut i en workshop